вівторок, 31 жовтня 2017 р.

Волонтери 2017

Паспорт загону волонтерів


Структура загону
Загін - Юні волонтери
Дата створення2008 р.
Населений пункт – с . Дружелюбівка
Командир –Силенко Ірина
Куратор  - Борщевська Л.В.
Посада –  вчитель біології та хімії

Результати участі в зльотах волонтерських загонів
2008-2009 р. І місце ; учасники обласного зльоту.
2009-2010р. ІІ місце          2015-2016р - учасники
2010-2011р.  – учасники       2016-2017 - учасники
2011-2012р.І місце
2012-2013р. –ІІІ місце
2014-2015р - І місце


 Опис роботи волонтерського загону
Більшість із нас розуміє, що світ тримається на добрі, гарних вчинках  і милосерді. Учні нашої школи не є винятком, створивши у 2008 році волонтерський загін, ми намагаємося зробити світ кращим своїми добрими і корисними справами.
Щороку  ми  опікуємося людьми  похилого віку, одинокими людьми і ветеранами  ВВв. Допомагаючи по господарству, ми розчищаємо  дерева, загрібаємо опале листя, збираємо урожай, перекопуємо грядки, садимо городину... Допомагаємо  купувати ліки чи продукти, оплачуємо комунальні послуги… Вітаємо з днем людей похилого віку, днем Перемоги, днем визволення… намагаємося бути просто цікавими співрозмовниками і розрадниками для пристарілих людей.
                          

В жовтні цього року ми провели акцію «Ветеран поруч» : на передодні  дня визволення України відвідали ветерана ВВв Повітчаніна Г.Л. із квітами і подарунком, привітали його із святом, прослухали цікаву розповідь про участь у визволені, геройство своїх товаришів і про нагороди, які отримав за мужність і відвагу. Учні подякували ветерану за мирне небо і побажали міцного здоров’я. У відповідь від ветерана ми побачили щиру вдячність , і сльози на очах.  
 

 Волонтери є шефами дошкільної групи. Проводять ігри, свята, вітають з Днем Миколая. В цьому навчальному році на свято дошкільника, вони підготували дошкільнятам цікаву програму. Одним із заходів був похід до сільської бібліотеки.




Нашими підшефними є також вчителі – пенсіонери. Людей, які свої молоді  роки життя віддали школі, а серця дітям, не мають права забувати нинішні учні. Вони не так потребують фізичної допомоги, як розуміння того, що їх пам’ятають, що вони ще комусь потрібні. Тому ми завжди вітаємо наших любих наставників  з Днем учителя, запрошуємо  на різні шкільні  заходи. І цей рік не став винятком.  
                                    


  

Немає коментарів:

Дописати коментар