понеділок, 31 жовтня 2016 р.

Волонтери 2016

          Відповідальність за своє рішення та вчинки
Оптимістичний погляд на життя
Любов та співчуття до скривджених долею
Охорона прав дитини
Надія на перемогу
Талант бути потрібним людям
Енергійний спосіб життя
Радість спілкування!

Милосердним повинен бути не тільки той, кому довелося зазнати скрути. Будучи складовою частиною виховання в цілому, волонтерська діяльність впливає не тільки на свідомість, але і на відповідну сторону поведінки, формує переконаність у необхідності відкрити душу на зустріч тим, хто потребує допомоги, теплого слова, співчуття, розуміння.
           у 2015-2016 навчальному році робота  волонтерського загону Дружелюбівського НВК загону тісно пов’язана з загально - шкільними напрямками виховання: морально-етичним, національно-патріотичним, здоров’язберігаючим  та  екологічним. Заслуговують на увагу такі форми роботи, як виховні години, тематичні лінійки, круглі столи, акції різних напрямків ініційовані та організовані волонтерами.
На передодні Дня волонтера була проведена загальношкільна лінійка, на якій відбувся прийом в ряди волонтерів нових добровольців.
До Дня людей похилого віку волонтери провели рейд «Кому потрібна наша допомога»,  відвідали одиноких  пристарілих людей нашого села. Надали їм посильну допомогу по господарству. Послухали  їх життєві історії, зібрали  матеріал для поповнення шкільного музею.
    


Традиційними стали уроки «Мужності», мітинги «Слави», естафети пам’яті до дня визволення села від німецько-фашистських загарбників та до святкування Дня Перемоги. Цей рік не став винятком, волонтери провели операції «Добрий ранок, ветеране!», та продовжили акцію «Зірка пам’яті»                                                  

Протягом  року члени загону контролюють проведення акції «Чисте подвір’я», «Посади дерево» «Розчисти джерело!», «Годівничка», «Збережи ялинку», під час якої волонтери проводять прибирання пришкільної території, парку, берегів ставка, слідкують за бережливим ставленням до навколишнього середовища.  В цьому навчальному році учні взяли на себе відповідальність за акцію «Парад квітів біля школи». Волонтери взялися за перебудову шкільних клумб, висадили на них багаторічні квіти.
            

Також постійними об’єктами догляду для волонтерів є пам’ятник Загиблим воїнам, що знаходиться біля будівлі старої школи в с. Дружелюбівка, Меморіал слави і пам’ятний знак жертвам голодомору біля сільської ради, могили невідомих солдатів на кладовищі с.Ол-Завадське та Дружелюбівка.            

Протягом року діє організована волонтерами акція «Милосердя», під час якої проводиться збирання речей для малозабезпечених сімей та допомога дитині сироті (Лєдовських Клавдії). До цієї акції приєднуються і вчителі школи.  В листопаді 2015 р. року був проведений благодій ний ярмарок, приуроченій Всесвітньому дню дитини.
     
 
 Волонтери взяли шефство над дошкільною групою «Чебурашка» Кожного року проводяться акції по збору іграшок та книжок для малечі. В цьому році учні  підготували подорож до Країни казок з переглядом української народної казки «Рукавичка» та театралізовану постановку «Ходить гарбуз по городу». Також в плані роботи шкільного парламенту включено цикл бесід «Дитина і духовність», на яких волонтери з дітьми обговорюють питання ввічливості, дружби, скромності, охайності, доброти, правдивості, чесності, співчуття, чуйності, справедливості, сміливості, добра та зла.
     
Не забувають учні і про учителів - пенсіонерів. Їх вітають з Днем вчителя, 8 березням та запрошують на шкільні концерти з нагоди цих свят. Почесними гостями вчителі-пенсіонери є і на традиційних Першому та Останньому дзвониках, випускному вечорі.  
                     

З метою популяризації своєї діяльності волонтери проводять рекламні акції , виставки , агітбригади під гаслом: «Хто такий волонтер?» Це сприяє залученню інших дітей до доброчинних акцій та допомозі волонтерам.     
           Волонтери не отримують матеріальної допомоги у вигляді заробітної плати, проте вони мають дещо інше - розвиток власних здібностей, моральне задоволення, відчуття власної необхідності тим , хто потребує допомоги, відчуття, що вони приносять користь, отримують нові знання.
  
Добро і людяність плекайте в душах.
Аби між вами не було байдужих.
Щоб ви спішили радість принести.
Даруйте людям частку доброти.


Немає коментарів:

Дописати коментар